BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI NÉPMŰVELŐK EGYESÜLETE

Székhely:3531 Miskolc, Győri kapu 27/A.

E-mail cím: nepmuvelo2015@gmail.com;Tel.: 06 30 528 4121

Adószám: 18446122-1-05

Számlaszám: 10700086-73508717-51100005

FB oldal:https://www.facebook.com/nepmuvelo/

 


 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alakult az országos egyesület tagszervezeteként, 2004 évtől önálló bejegyzett nonprofit szervezetként működünk.

Az Egyesületbe a megye több, mint 20 településéről vesznek részt intézményvezető és szervező kollégák, tagjaink száma 50-60 fő. A művelődés szervező, népművelő munkatársak szakmai közössége kiváló lehetőséget teremt a baráti kapcsolatok ápolására, új partneri együttműködések építésére, a civil szervezetekkel való kapcsolattartásra.

Fő tevékenységünk, céljaink között szerepel, hogy a megyében kulturális területen dolgozó munkatársakat összefogja és számukra olyan szakmai műhelyt és közösséget biztosítson, ahol a napi tevékenységet érintő aktuális kérdésekről hasznos információt kapnak. Az elmúlt évtizedek alatt működő szervezet nevéhez több napos műhelymunkák, konferenciák, tapasztalatszerző látogatások és a tagság számára szervezett szabadidős programok kötődnek. Évente tavasszal és ősszel szakmai fórumot szervezünk, melyekre a megye különböző intézményeiben kerül sor Az egyesület tagja a Magyar Népművelők Egyesületének, szervezetünk minden évben részt vesz a vándorgyűléseken, tevékenyen közreműködik a Kultúrházak Éjjel-nappal programsorozat szervezésében.

Lépést tartva a szakmát érintő változásokkal, rendszeresen szervezünk olyan alkalmakat, amelyek a napi tevékenységet érintő jogszabályváltozásokkal, módszertani kérdésekkel, illetve jó gyakorlatokkal foglalkoznak. Ilyen témák voltak az elmúlt években például; a Minőségfejlesztés a közművelődésben (2017), A szervezetfejlesztés az egyesületen belül konferencia (2018), A kultúra és kommunikációja, vagy az Intézményi kommunikáció jó gyakorlatai műhelymunkák, melyre Nógrád és Heves megyékből is voltak érdeklődők. Eseményeinket, szakmai tapasztalatcseréinket váltakozó helyszíneken, általában kis és közép városok intézményeiben szervezzük. Így például Sárospatak, Sajószentpéter, Ózd, Tiszaújváros, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Emőd és Miskolc is adott otthont közgyűléseinknek, workshopoknak, konferenciáknak, találkozóknak. Jó kapcsolatot ápolunk a Nemzeti Művelődési Intézettel és a Kulturális Központok Országos Szövetségével is.

Az előző évek eredményeire építve szeretnénk kibővíteni tevékenységi területünket; így több település kulturális területén dolgozó munkatársnak, kulturális civil szervezetnek is lehetőséget szeretnénk biztosítani az egyesület életében való részvételre.

Szakmai feladatainkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap,és a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma is.


 

Kapcsolat:

Csóka Edit

elnök

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI NÉPMŰVELŐK EGYESÜLETE

Székhely: 3531 Miskolc, Győri kapu 27/A.

E-mail cím: nepmuvelo2015@gmail.com;Tel.: 06 30 528 4121

Adószám: 18446122-1-05